:: biografi ::  
:: intro
:: nyheder
:: bandet
:: biografi
:: musikken
:: diskografi
:: lyttezonen
:: online salg
:: billedgalleri
:: fanzonen
:: tour info
:: links
:: kontakt
 

Baggrunden
Myslovitz har sine rødder i byen Myslowice, der ligger i kulminedistriktet Upper Silesia i det sydlige Polen. Bandet består af Artur Rojek på vokal og guitar, Wojtek Powaga på guitar, Przemek Myszor på guitar og keyboard, Jacek Kuderski på bas og vokal samt Wojtek Kuderski på trommer og percussion.

Begyndelsen
I begyndelsen var guitaristen Przemek Myszor ikke en del af bandet. Det var de fire øvrige medlemmer der fandt sammen efter at have spillet i forskellige lokale bands, hvorefter de indspillede deres første demo under navnet The Freshmen. Demoen blev sendt til Young Bands Competition i Garaz 1994, hvor den endte på andenpladsen.

Gennembruddet
Dette resultat fik Radio Łódź til at tilbyde de fire unge musikere en optagelsessession samt en efterfølgende live koncert foran et større publikum. Efter denne begivenhed slog The Freshmen igennem på flere af de lokale hitlister rundt omkring i Polen, og en række pladeselskaber begyndte ligeledes at få øjnene op for bandet. I december 1994 vandt Myslovitz den 20. udgave af Warsaw Competition for Newcomers (Mokotowską Jesień Muzyczną), hvillket blandt andet indbragte dem en pladekontrakt med MJM Music PL, der efterfølgende blev overtaget af Sony. Under det nye navn Myslovitz og med musikalsk forstærkning i form af guitaristen Przemek Myszor gik det pludseligt hurtigt for bandet.

Succesen
Især siden slutningen af 1990’erne har Myslovitz’s for alvor fået fart på karrieren. Udover at have modtaget en lang række udmærkelser fra forskellige radiostationer, musikmagasiner og lignende er Myslovitz blevet hædret af den samlede polske musikbranche, idet bandet har modtaget den prestigefylde Fryderyk Statuette hele 4 gange. Statuetten blev tildelt bandet i kategorierne Bedste Band 1999, Bedste Rock Album 1999, Bedste Sang 1999 og Bedste Sang 2000.

Omverdenen
Disse priser har sammen med en endnu længere perlerække af nomineringer medvirket til, at den internationale musikscene langsomt har fået øjnene op for Myslovitz iørefaldende musik. I henholdsvis 2000 og 2001 blev bandet således nomineret til prisen for Bedste Polske Kunstner ved MTV Europe Music Awards, og endelig viste tredje gang sig at være lykkens gang, idet Myslovitz vandt prisen i 2002.

Fremtiden
Med udsolgte koncerter og succesfulde optrædener på festivaler rundt omkring i Europa og USA har Myslovitz allerede taget første skridt på vejen til et fuldbyrdet gennembrud på den internationale musikscene. Tiden vil vise om de fem unge musikere i Myslovitz formår at udnytte deres talent til fulde og opnå den internationale anerkendelse som deres musik berettiger dem til. Husk at læse vores nyheder, hvis du vil vide mere om den seneste udvikling i Myslovitz's karriere.

 

© 2002-2005 Subsisto Design Myslovitz Online - Danmark
Officiel DANSK webside Officiel ENGELSK webside Officiel POLSK webside