:: musikken ::  
:: intro
:: nyheder
:: bandet
:: biografi
:: musikken
:: diskografi
:: lyttezonen
:: online salg
:: billedgalleri
:: fanzonen
:: tour info
:: links
:: kontakt
 

Inspirationen
Den primære inspiration til Myslovitz’s musik er ifølge bandmedlemmerne hentet i britiske rockbands såsom Stone Roses og My Bloody Valentine. Som supplement til bandets egne ord er det oplagt at drage musikalske paralleller til et par af genrens tunge drenge såsom Radiohead og Coldplay. Desuden har Myslovitz flere fællestræk med det svenske band, Kent, der med tiden har opnået meget stor popularitet i Danmark og det øvrige Skandinavien.

Musikstilen
Bortset fra disse overordnede paralleller er det svært at kategorisere den dynamiske musikstil som de fem medlemmer af Myslovitz repræsenterer. Musikken kan bedst beskrives som melodiøs indierock med stemningsfulde guitarløb som udgangspunkt. Dette instrumentale fundament kombineret med Artur Rojek’s lyse og markante vokal giver Myslovitz en unik musikstil, med hvilken bandet har opnået stor anerkendelse i hjemlandet, Polen.

Kvaliteten
Myslovitz har således siden deres gennembrud i midten af 1990’erne modtaget en lang række nationale hædersbevisninger for deres musik. De fem musikere har ligeledes været nomineret til prisen for Bedste Polske Kunstner ved MTV Music Awards gentagne gange, vundet en enkelt gang i 2002, og har desuden spillet på flere forskellige festivaler rundt omkring i Europa og USA.

Udbredelsen
De fleste af Myslovitz’s sange bliver sunget på polsk, men dette har som nævnt ikke afholdt bandet fra at gennemføre flere succesfulde optrædener uden for Polens grænser. En af årsagerne er, at Artur Rojek’s markante vokal fremstår som en del af sangenes melodiøse fundament, hvor den på flot vis harmonerer med den øvrige instrumentsammensætning. Myslovitz er således et interessant bekendtskab, idet bandet skiller sig ud fra mængden med en musikstil der gennembryder sproglige barrierer og udvider de traditionelle musikalske rammer.

 

© 2002-2005 Subsisto Design Myslovitz Online - Danmark
Officiel DANSK webside Officiel ENGELSK webside Officiel POLSK webside